logo knwu logo Tokyo 2020
afbeelding Lisette de Heide

Recente Belevennissen

Worldcup Emmen

05-07-2017

foto bij Worldcup Emmen
Voor de laatste Worldcup van het Seizoen hoefde we dit keer niet heel ver te reizen, het was in eigen land wel gezegd in Emmen!

Vrijdag: de start van de Tijdrit.

Ik mocht de spits afbijten, de tijdrit voor de dames T2 was niet heel lang we moesten 1 rondje van 8,4 km. Het was niet zo'n heel moeilijk rondje maar toch had ik wat problemen en moeite met de bochten, terwijl ik deze de dag ervoor goed had geoefend. Hier verlies ik veel tijd mee ten opzichte van mijn tegenstandsters want zij hebben geen problemen met de bochten. Ben bij de tijdrit 5de geworden.

Zaterdag Wegwedstrijd.

Helaas was het slecht weer het regende. Ook bij de wegwedstrijd moesten wij minder rijden dan wij bij andere Worldcups.. Nu was het 21,3km. Dat waren 3 rondes van 7,1km. De dames in mijn categorie waren er weer snel vandoor. Ik kon ze helaas niet bijhouden. wel reed ik samen met een T1 dame een eigen wedstrijd. Wij reden om de  beurt op kop en het eindigde met een eindsprint in de laatste 100 meter welke ik heb gewonnen. Ik vond het wel leuk dat ik nu een keer een strijd had, ik reed al vaak alleen. 

NK tijdtijden in s Heerenberg

26-06-2017

foto bij NK tijdtijden in s Heerenberg
Het is een zwaar parcours met veel klimmen het rondje dat weet ik van de vorige keer dat we hier het NK tijdrijden hebben gereden maar ook van vorige week toen ben ik samen met Laura de Vaan het parcours gaan verkennen. Het rondje wat we moeten fietsen is 13,4km.

ik ben gestart!!!

Na een aantal kilometers komen de eerste dames mij al voorbij, maar ik laat mij niet gek maken en deel mijn race zo goed mogelijk in omdat ik weet dat er op het einde nog een hele zware klim komt. Niet dat ik de rest op mijn gemak heb gereden Nee zeker niet ik heb vollebak gereden maar met een kleine reserve. Ik ben bij de klim en wat zie ik! de dame die voor mij is gestart heb ik nu in beeld en kan daar naar toe gaan rijden en ik haal haar in! Na 30.08 minuten kom ik over de finish helemaal leeg en kapot.

Nu afwachten of ik op het podium kom!!

(een aantal dagen voor het NK heb een mail gestuurd naar de bondscoach met de vraag of er een tijdscorrectie kan worden gemaakt met de cycling demes net als vorig jaar. Ik kreeg hier een reactie op terug: ' ja dat is een goed Idee'

Helaas ik heb mijn naam niet gehoord. en vroeg aan de bondscoach waarom ik mij naam niet heb gehoord. omdat je buiten mededinging mee doet.

Nou jammer even balen maar ik heb een goed gevoel over mijn resultaat van mijn wedstrijd

ik ben lekker even aan het bijkomen wanneer er iemand op mijn schouder tikt Jij bent toch Lisette de Heide? Ik zou graag met jou een interview willen afnemen. zo gezegd zo gedaan! en nu komt er een stukje in de Gelderlander over mij

paracycling Cup Italie (Verolavecchia)

27-04-2016

foto bij paracycling Cup Italie (Verolavecchia)
Mijn eerste wedstrijden van het seizoen zitten er op. Zaterdag 23 en 24 april heb ik mee gedaan aan de paracyclingcup in Italie. Op zaterdag was de tijdrit van 11 km. Het was wel weer spannend. Ik was dan ook blij dat ik van start mocht gaan. Het was een mooi rondje er stond een flinke wind op het het parcours maar ik kon wel mooi in mijn ritme komen en blijven. ik ben 3de geworden van mijn categorie. 

De wegwedstrijd was op zondag 24 april. De weersverwachtingen waren alles behalve goed maar toen ik starten viel dit reuze mee. Het waaide wel weer hard, maar de voorspelde regen bleef nog weg. De wegwedstrijd was een ronde van 6 km die wij 3x moesten rijden. Het parcours ging voor een deel door het centrum van Verolanuova en waren nauwe straatjes met moeilijke bochten.

Nadat wij gefinisht waren barstte de hemel open en begon een hoosbui van bijna 2 uur. Ik had best medelijden met de tandems zij moesten na ons starten.

Ondanks de weersomstandigheden ben ik tevreden met mijn resultaten van mijn eerste wedstrijden van het seizoen