logo knwu logo Tokyo 2020
afbeelding Lisette de Heide

Biografie

Ik ben Lisette de Heide
Geboren op 11 september 1984
Woonplaats Nijmegen

Door een ziekte heb ik in mijn jeugd twee keer een hersentumor gehad. De gevolgen hiervan zijn een slechte visus en een linkszijdige verlamming. Door veel fysiotherapie en veel en hard trainen zijn er nu alleen nog restverschijnselen van de verlamming over. 

Om te revalideren ben ik begonnen met roeien, hier heb ik veel kracht mee gewonnen. Na een aantal jaren van training ben ik begonnen met roeiwedstrijden. Na verloop van tijd zocht ik een nieuwe uitdaging en kwam ik in contact met het aangepaste wielrennen.

Nadat ik een eerste centrale training had meegemaakt ter kennismaking met het aangepast fietsen, vond ik het zo leuk dat ik er mee verder wilde. In het eerste jaar mocht ik een fiets lenen van de KNWU/de Cruyff-foundation.

Ik fiets op een tribike dit is een racefiets met 3 wielen. Helaas zijn er in Nederland niet veel tribikers.  Na een jaar kon ik met behulp van Stichting Fietsers voor Fietsers en de Gemeente Goes mijn eerste aangepaste racefiets aanschaffen. Door het aanschaffen van een racefiets en intensieve trainingen was ik klaar om deel te nemen aan wedstrijden. 


De trainingen namen steeds meer tijd in beslag waardoor het te zwaar was om het fietsen te combineren met mijn werk. Ik was administratief ondersteuner en heb begin 2014 besloten om 100% voor het wielrennen te gaan en te stoppen met werk. 

Mijn doelstelling is om in 2020 naar de Paralympische spelen in Tokio te gaan.